• Aperitius Irreductibles

    Aperitius Irreductibles per a tots els gustos i butxaques. L’aperitiu o vermut és una menja lleugera que es pot fer abans d’un àpat, habitualment el sopar o, en dies festius, el dinar. La paraula aperitiu ve del llatí aperire, “obrir”, i existeix des de l’Edat Mitjana. El concepte també, la …


    Calamars Yolanda http://www.irreductibles.cat/cuina/2014/05/calamars-yolanda/ ©Manel Baxerias
  • Postres fetes amb xocolata

    Recerques recents demostren que el cacau o la xocolata negra té molts beneficis per a la salut, ja que conté antioxidants i preveu la hipertensió. La xocolata també és un aliment ric en calories amb un contingut elevat de greix. També s’ha comprovat que la xocolata és un estimulant feble, …


    pastís de xocolata d’ametlles amb peres http://www.irreductibles.cat/cuina/2014/10/xocolata-i-peres/ ©Manel Baxerias
  • Les sopes

    Entesa com una menja simple i bàsica, la sopa es present en les gastronomies de tot el món, a tot arreu no importa regió clima o país. La sopa és un dels plats més importants que l’home coneix des de el principi dels temps. La sopa és un plat essencial …


    Crema de coliflor i semi curat http://www.irreductibles.cat/cuina/2015/11/crema-de-coliflor/ ©Manel Baxerias 2015
  • Bacallà

    Tradicionalment, als Països Catalans, la quaresma es representava gràficament per mitjà d’una dona vella amb set cames (que simbolitzaven les set setmanes) i amb un bacallà a la mà (a Mallorca amb una arengada o pebrot coent a la boca), a la qual s’arrencava una cama cada setmana. Se l’anomenava …


    Bacallans
© By Manel Baxerias, www.irreductibles.cat
  • Fet al forn

    Fet al forn. L’enfornat és el procés de cocció per mitjà de calor sec que generalment s’efectua en un forn. Entre els aliments que de forma comuna són fornejats es troben el pa, les galetes, els pastissos i els bescuits. En general s’usen com ingredients la farina, l’aigua, ferments com …


    magdalenes reciclades © By Manel Baxerias, www.irreductibles.cat
  • Els ous

    Els ous d’alguns ocells són un aliment habitual menjat pels humans des de fa milers d’anys,[1] molt ric en proteïnes i de fàcil digestió. Són, alhora, el component principal de múltiples plats dolços i salats, i un complement indispensable en molts altres. Els més consumits, amb gran diferència, són els …


    Closques d'ous © By Manel Baxerias
  • Els Entrepans

    Un entrepà, rua, badall, panet (i cantó (de pa), cantell al Camp de Morvedre, llesca a la Marina, berena a la Vall d’Uixó i cóc a Menorca) o pa amb + nom del companatge (a Balears), és un tipus d’aliment consistent en dues llesques de pa o un pa obert …


    Entrepà de roast-beef a la mostassa i pa de vidre #CuinaIrreductible #cuinaCatalana #slowfood #dietamediterrania
  • Subscriu-te a la revista Cuina

    A Irreductibles.cat hem arribat a un acord amb la revista Cuina per a fer arribar als nostres seguidors una oferta de subscripció de 12 números per tan sols 19,90€. A més tots els que us subscriviu rebreu com a regal el llibre “Cuinem a casa les postres de Jordi Roca”. …


    Revista-CUINA-portada